Top 10 similar words or synonyms for rabahani

fabalis    0.926234

hallhani    0.913856

tsiitsitaja    0.906935

albifrons    0.906823

kassikäpp    0.904717

süstlehine    0.904514

väiketüll    0.902494

parthein    0.900170

anser    0.898965

antennaria    0.897186

Top 30 analogous words or synonyms for rabahani

Article Example
Rabahani Värvuselt on ta hallhanest pisut tumedam. Tema pea ja kael on pruunid, kergelt ookerja varjundiga. Selja eesmine osa ja tiiva kattesuled on hallikaspruunid, nimmepiirkond ja hoosuled mustjaspruunid. Küljed on tumedad, kusjuures heledad suleäärised moodustavad heledaid põikvööte. Keha alapool on heledam. Kurgualune on hele, pugu ja rind valkjashallid. Kõhu- ja sabaalune on valged. Nokk on must ning selle tipu ees on kollakas, oranž või punakas rõngas. Väliselt on isane ja emane ühesugused, aga emane on pisut väiksem.
Rabahani Rabahani kõnnib ja jookseb suurepäraselt. Sulgimise ajal päästab ta end joostes ja ta jookseb nii kiiresti, et suudab sageli vette põgeneda, enne kui vaenlane, näiteks koer, ta kätte saab. Veepinnal püsib rabahani kergelt ja sukeldub hästi. Üldse on rabahani eluviisilt rohkem maismaalind kui hallhani.
Rabahani Sulginud linnud kogunevad parvedesse ja alustavad hulguelu. Päeval puhkavad nad suurtel järvedel või väikestel jõemadalikel. Õhtu eel lendavad nad toidurikastesse paikadesse ja söövad palju. Öösel suiguvad nad samas kohas, hommikul toituvad veel ja siis lendavad päevasesse puhkekohta. Nõnda elavad nad kuni rände alguseni, mis langeb kokku külmade saabumisega, sest hallad hävitavad taimed ja seega ka hanede toidu. Sügisränne algab levila põhjaosas septembri alguses, lõuna pool hiljem. Kokku elab rabahani Novaja Zemlja pesapaikadel 105–145 päeva, Taimõril 90–102 päeva.
Rabahani Rabahani on rändlind. Ta talvitub rannikutel Lääne-Euroopas, Vahemere maades, Musta mere ääres, Induse suudmes, Jaapanis ja Kagu-Hiinas.
Rabahani Pesapaikadele ilmub rabahani varakevadel, juba esimeste lumevabade laikude ja sulaveeloikude tekkimise ajal. See võib juhtuda aprillis, aga Põhja-Euroopas mai alguses ning Taimõril, Kolõmal ja Teravmägedel juunis.
Rabahani Rabahaned asuvad pesitsema kohe pärast pesitsuspaika jõudmist. Pesitsusala lõunaosas pesitsevad nad juba siis, kui teised rabahaned neist üle põhja poole rändavad. Nähtavasti saabuvad rabahaned pesitsuspaika juba paaridena, sest paarid on märgatavad kohe pärast saabumist.
Rabahani Rabahaned rändavad nii varakevadel kui sügisel läbi Eesti suurte parvedena. Rabahani on rändeajal üks tavalisimaid hanelisi Eestis. Üksikud isendid võivad meil ka talvituda; rabahane talvine arvukushinnang on 0–10 isendit.
Rabahani Elupaiga osas ei ole rabahani valiv, ainult veekogu peab lähedal olema, ükskõik kas mageda või soolase veega. Taigas on siiski pesitsemiseks sobivaid kohti tema jaoks vähe ja seal on tema arvukus väike, aga paljudes kaugetes ja inimtühjades tundrapiirkondades on ta tavaline ja kohati isegi rohkearvuline lind. Kuid viimastel aastakümnetel on tema arvukus Arktika intensiivse hõlvamise tõttu tunduvalt kahanenud. Ka Eestis langeb tema arvukus pidevalt.
Rabahani Pärast koorumist peavad pojad kuivama ja end ema tiibade all soojendama. Seejärel hülgab kogu pere pesa ning asub ümber niisketele niitudele, jõeorgudesse või saartele. Sealjuures eelistavad nad põõsarindega paiku, kuhu linnud end hädaohu eest peita saavad. Eriti pojad peidavad end ära, aga vanalinnud lendavad veidike eemale. Pärast hädaohu möödumist tulevad vanemad poegade juurde tagasi.
Rabahani Rabahani on levinud üsna laialt. Tundrat asustab ta põhjapoolkeral kõikjal. Ida-Euroopas ja Siberis elab ta ka taigas, kus tema levila ulatub kaugele lõunasse: Sihhote-Alini, Baikalimaa, Hangai, Sajaanide ja Altaini.