Top 10 similar words or synonyms for tachycineta

blankkola    0.948315

albirostris    0.947943

erythrogenys    0.946453

leucopogon    0.943299

cupreus    0.943271

cayana    0.942144

petrochelidon    0.942132

progne    0.941689

personatus    0.940620

mindorensis    0.939929

Top 30 analogous words or synonyms for tachycineta

Article Example
Tachycineta Temas pri sveltaj hirundoj kun forkoformaj vostoj. Plej parto de specioj havas metalbrilan verdecan dorson, verdecan aŭ bluecan kapon, kaj metalbrile bluajn aŭ nebrile brunajn flugilojn. Ĉiuj havas ege pure blankajn subajn partojn (tre kontraste kun la malhelaj supraj partoj), kaj kvar specioj havas blankan pugon.
Tachycineta Tachycineta (greka: "taĥUs" 'rapida', "kīnéō" 'moviĝi') estas genro de birdoj de la familio de hirundedoj. Ties membroj estas limigitaj al Ameriko.
Tachycineta La hirundoj de la genro "Tachycineta" estas ĉefe almenaŭ parte migrantaj, kaj nur la Orhirundo kaj la Mangleja hirundo estas ĉefe nemigrantaj. Ĉiuj specioj uzas naturajn aŭ neuzitajn kavaĵojn por nestolokoj.
Bluverda hirundo Tiu brila hirundo de la genro "Tachycineta" havas verdajn kapon kaj dorson, bluajn suprajn flugilojn, nigrajn voston kaj flugilpintojn, kaj blankajn ventron kaj mentonon.
Bluverda hirundo La Bluverda hirundo aŭ Bahama hirundo ("Tachycineta cyaneoviridis") estas eta paserina birdo el la familio de hirundedoj ("Hirundinidae"), kiu enhavas kaj la hirundojn kaj la murhirundojn. Ĝi estas endemiismo de Bahamoj.
Dukolora hirundo La Dukolora hirundo, "Tachycineta bicolor", estas migranta paserina birdo el la familio de hirundedoj ("Hirundinidae"). En la angla ĝi nomiĝas Tree Swallow (Arbohirundo), ĉar ĝi nestumas foje ene de arbotruoj.
Mangleja hirundo La Mangleja hirundo, Tachycineta albilinea, estas eta neotropisa paserina birdo el la familio de hirundedoj ("Hirundinidae"), kiu enhavas kaj la hirundojn kaj la murhirundojn. Ĝi reproduktiĝas en marbordaj regionoj (manglejoj, de kie venas la nomo) el Meksiko tra Centrameriko al Panamo. Ĝi estas ne-migranta, sed povas fari sezonajn movojn.
Grandkapa klangulo La Grandkapaj klanguloj estas monogamaj, kaj la inoj revenas al sama reproduktejo, jaron post jaro. Ili nestumas en arbokavaĵoj, ĉefe poploj aŭ tremoloj, uzante ĉefe malnovajn nestojn de Brustornama pego, ĉe (kutime <25 m) al akvo. Nestokonkurencantoj estas la Monta blubirdo ("Sialia currucoides"), la Dukolora hirundo ("Tachycineta bicolor"), kaj de la Sturno. Estas unu konstatita kazo de ino de Islanda klangulo mortiganta inon de Grandkapa klangulo kaj ties idaron. La plej malgrandaj kavaĵoj estas preferataj ĉar tio okazigas malpli da konkurenco kun la pli grandaj klanguloj. Inoj povas esti mortigataj en la nesto fare de mamuloj, kiaj musteloj (specioj de "Mustela") aŭ vizono ("Mustela vison"), kaj de klanguloj pro nestokonkurenco.