Top 10 similar words or synonyms for ruĝkola

blankaventra    0.939165

brundorsa    0.936877

blankventra    0.936765

ruĝventra    0.934409

blankagorĝa    0.934123

flavventra    0.933362

blankakrona    0.932907

blankabrova    0.931966

sclateri    0.929479

capensis    0.928039

Top 30 analogous words or synonyms for ruĝkola

Article Example
Ruĝkola gruo Tiuj orientalisaj kaj aŭstralaziaj birdoj vivas en Hindio (hindie:सारस = saras), kaj aliaj landoj de sudorienta Azio, kiel Nepalo, eĉ iam Pakistano, kaj Aŭstralio kaj generas ĉefe en Hindio aŭ Barato kaj Birmo. En Barato estas ĝis 10.000 birdoj, en Aŭstralio ĝis 5.000, sed en landoj inter tiuj la loĝantaro multege malpliiĝis pro militoj kaj mediŝanĝoj.
Ruĝkola falaropo La tipaj birdaj sekso-roloj estas inversigitaj ĉe la tri falaropoj. Inoj estas pli grandaj kaj brilkoloraj ol maskloj. La inoj persekutas la masklojn, konkurencas pro nestaj teritorioj kaj defendos agreseme la nestojn kaj la elektitajn partnerojn ĉar foje demetas duneste. Kiam la ino demetis la ovojn, ŝi komencas sian sudenan migradon forlasinte la masklon kiu kovos dum preskaŭ 3 semajnoj kaj zorgos la idojn. Ŝi demetas tri ĝis kvar brunverdajn ovojn en surplanka nesto en marĉa areo. La idoj ĉefe manĝas ili mem kaj kapablas flugi 20 tagojn post eloviĝo.
Ruĝkola falaropo La voĉo estas mallonga "tuit".
Ruĝkola falaropo La Ruĝkola falaropo estas unu el la specioj protektitaj de internacia traktato por “Protektado de Afrikeŭraziaj Migrantaj Akvobirdoj" (AEWA), kvankam la specio ne estas konsiderata minacata; estas pli ol unu miliono da birdoj.
Ruĝkola kaprimulgo La vosto estas tre longa, ĉirkaŭ 16 cm kaj ludas gravan rolon en flugado kaj en la ceremonia pariĝado, kiam la maskloj malfermas kaj montregas ĝin por vidigi siajn blankajn makulojn tre rimarkindajn dum la reproduktado.
Ruĝkola kaprimulgo La voĉo estas ripeteca mekanika priskribita kiel "kjok-kjok-kjok…." aŭ "paka-paka-paka", kiu leviĝas kaj falas dum la birdo turnas sian kapon el flanko al flanko. Kiam ĝi vibrokrias, la birdo kuŝas aŭ ripozas laŭlonge de branĉo aŭ lignaĵo, kaj kantas el fosto. Dum pariĝadaj ceremonioj, kaj eventuale alifoje, ĝi uzas mekanikan signalon, kiel akra krakosono, kaŭzita de la flugilfrapado kontraŭ la dorso. Ties manĝo estas krepuskaj insektoj, kiel tineoj, skaraboj aŭ akridoj; ankaŭ kuloj en humidejoj.
Ruĝkola frankolino La Ruĝkola frankolino reproduktiĝas tra la centra zono de Afriko al la orienta marbordo de Tanzanio.
Ruĝkola plumzonulo Ĝi estas ankaŭ malabunda en Gujanoj, kie loĝas ĉefe en kelkaj tepui kaj en la Montoj Pakaraima de Gujano.
Ruĝkola plumzonulo La reprodukta sezono estas limigita de manĝodisponeblo kaj pluvokvanto. En la subtropikaj yungas de nordokcidenta Argentino, ino ekkonstruas nestojn fine de oktobro, kiam ekas la humida sezono, sed komence de decembro plej parto de nestagado jam finis. Kontraste, 2,000 m super marnivelo ĉe Andoj de Pichincha (Ekvadoro), kovado okazas en decembro, kaj nestokonstruado en marto kaj aprilo, sugeste etendan reproduktadon tra la tuta humida sezono. La malferma tasforma nesto konsistas el planta materialo kovrita el fajnaj herboj. Ĝi estas konstruita en fuŝplektita vegetaĵaro surgrunde, malalte en arbo aŭ arbusto, aŭ en murtruo, eble 2 m alte sed kutime je malpli da duonmetro supergrunde.
Ruĝkola arasario La specio ricevas tiun nomon pro la larĝa ruĝa bendo kiu markas fakte ne la kolon sed la bruston. La ventro estas flava kaj kelkaj montras ankaŭ mallarĝan flavan supran bendon inter la brusto kaj la nigra kapo. Ankaŭ estas duobla kolumo tie ĉar inter la nigra kapo kaj la nigra dorso estas sufiĉe granda ruĝa nuka areo. La beko (granda kiel ĉe ĉiu tukano) montras helan supran makzelon kaj nigrecan malsupran makzelon.