Top 10 similar words or synonyms for grizbruna

malhelbruna    0.918162

blugriza    0.915021

bruneca    0.913061

senmarka    0.912719

grizeca    0.905634

blueca    0.901890

ruĝecbruna    0.899220

ardezgriza    0.897669

flaveca    0.897082

helbruna    0.896420

Top 30 analogous words or synonyms for grizbruna

Article Example
Grizbruna serpentaglo La Grizbruna serpentaglo ("Circaetus cinerascens") estas granda rabobirdo de Afriko de la familio de Akcipitredoj. Ĝi estas grizbruna afrika rabobirdo kun mallonga vosto kaj granda kapo; el la griza koloro devenas la latina scienca nomo (cindra). Junuloj havas pli palajn kaj brunajn suprajn partojn ol plenkreskuloj, kun blankabordaj plumoj. Kapo, kolo kaj brusto estas malhele striecaj. La subaj partoj estas blankaj kun helbruna strieco, ĉefe en ventro kaj femuroj. Subplenkreskuloj povas esti malhelgrizbrunaj sen strieco en subaj partoj. Okuloj kaj kruroj estas flavaj.
Grizbruna serpentaglo La Grizbruna serpentaglo ĉefe ĉasas serpentojn, sed ankaŭ aliajn malgrandajn vertebrulojn, gvatinte el ripozejo. Ili falas de tie al trunko, foliaro aŭ grundo. Tiu specio estas solema birdo, kaj tre sekretema. Pro la malnomada vivostilo (loĝantaj birdoj), ili estas ofte detektataj nur pro siaj alvokoj. Ili havas krestecajn brustojn.
Grizbruna podargo Maskloj kaj inoj estas similaj kaj ĉirkaŭ 50 cm longaj. Ili havas flavajn okulojn kaj larĝan bekon kun tufo de haregecaj plumoj. Ili povas produkti laŭtajn klakajn sonojn per siaj bekoj kaj resonantan uuman alvokon.
Grizbruna lupovulpo La Arbara lupovulpo havas grizan kaj brunan felon kaj en ilia vosto estas nigraj makuletoj. Iliaj kruroj kaj la malsupra mentona parto estas bruna aŭ flava. Ĝi manĝas etajn birdojn kaj ronĝulojn kaj kelkfoje nevertebrulojn precipe termitojn. Ĝi vivas proksimume 13 jaroj.
Grizbruna serpentaglo La Grizbruna serpentaglo loĝas en arbaroj, ĉefe ĉeriveraj, sed ili evitas densajn arbarojn kaj ĝangalojn.
Grizbruna serpentaglo Ili troviĝas en Afriko en la nordaj tropikoj el Senegalio kaj Gambio orienten al Etiopio kaj suden al suda Angolo kaj Zimbabvo, ĉefe okcidente de la orienta Granda Rifto, sed forestas el la okcidentaj ekvatoraj arbaroj de malaltaj teroj. Ili loĝas en arbaroj kaj arbarbordoj. Tiu estas nekomuna birdospecio kiu estas ofte malfacile videbla. Ties distribuado estas makuleca kaj vundebla al habitatoperdo de la preferataj ĉeriveraj arbaroj. Ili manĝas ĉefe reptiliojn kaj amfibiojn kiujn ili kaptas ĉu surgrunde aŭ en arboj.
Grizbruna lupovulpo Grizbruna lupovulpo aŭ Arbara lupovulpo ("Pseudalopex vetulus" aŭ "Lycalopex vetulus") estas neotropisa ĉiomanĝanta kanisedo. La Arbara lupovulpo loĝas en arbaroj de la ekoregionoj Cerado kaj Kaatingo kaj ankaŭ en malfermitaj kampoj en la centra kaj sudorienta partoj de brazila teritorio. Pro la simileco inter tiu specio kaj la Pampa lupovulpo ("Pseudalopex gymnocercus"), ambaŭ estas facile konfuzeblaj. La du specioj alpartenas al la sama genro "Pseudalopex" (aŭ sinonime "Lycalopex").
Grizbruna serpentaglo La Grizbruna serpentaglo foje altiĝas por ŝvebi, dum ĝi elsendas siajn alvokojn. Ili krias altatonan kaj laŭtan 'kok-kok-kok-kok-kok'.
Grizbruna podargo Strigoj kutime flugas nokte por ĉasi predojn, sed la Grizbruna podargo ĝenerale restas sur ripozejo, kaj atendas, ke la manĝaĵo venu. Ili kaptas predojn per siaj bekoj, kaj nur foje ili falflugas el la gvatejo-ripozejo por fali sur la eventuala predo surgrunde.
Grizbruna podargo La Grizbruna podargo ĉasas nokte kaj pasas la tagon ripozante en seka fosto aŭ arbobranĉo proksima al la arbotrunko. Ties kamuflo estas elstara, ĉar ili staras tiom rekte ke ili tute aspektas kiel parto de la branĉo.