Top 10 similar words or synonyms for flavventra

sclateri    0.957001

olivaceus    0.951776

nigriceps    0.949589

caudatus    0.947588

cinerascens    0.945210

nigrorela    0.944636

cinereus    0.944456

temminckii    0.943936

flavgorĝa    0.943743

blankagorĝa    0.943687

Top 30 analogous words or synonyms for flavventra

Article Example
Flavventra kanario Ties habitato estas karuo kaj marbordaj aŭ montaj valaj arbustaroj. Ili konstruas kompaktan tasforman neston en arbusto.
Flavventra eremomelo Tiu birdo estas kutime vidata sola, en paroj aŭ en familiaj grupoj (foje kun miksitaj kunmanĝantaroj), dum ili manĝas surgrunde aŭ inter foliaro insektojn (cimojn, skarabojn, larvojn, raŭpojn, termitojn, formikojn) kaj aliajn malgrandajn senvertebrulojn, krom iom da fruktoj, semoj kaj nektaro de Aloo.
Flavventra ĉetio Tiu orientalisa specio montras kiel ĉefan karakteron tre flavan ventron kiel la relative proksima parenco la Flava monarkoĉetio, kiu estas ĝenerale pli flava, dum la Flavventra abroskopo, montras dorson kaj voston olivecajn kun flava nuanco ĝenerale kaj pli malhelaj bordoj en flugilplumoj kaj centra vosto, kiel la aliaj specioj de la genro. Estas karaktera ankaŭ la kapobildo kie videblas sur griza fono pli malhelgriza traokula strio kaj blankeca superokula strio, kio nomigas la specion en la latina scienca nomo kie "superciliaris" aludas al tiu karaktero. La gorĝareo estas blankeca.
Flavventra parulio La Flavventra parulio havas ĉirkaŭ 14 subspeciojn, kun ampleksa gamo de plumarnuancoj. "P. p. graysoni", estas endemia de la insulo Socorro ĉe Insuloj Revillagigedoj. Kelkaj subspecioj (ĉefe insulaj) estas foje konsiderataj separataj specioj.
Flavventra parulio La Flavventra parulio estas specio ĉefe de montetoj kaj preskaŭ montararbaroj, kaj ne loĝas en la Amazona Baseno. Ili ŝajne preferas modere tuŝintajn kaj duarangajn arbarojn kaj ŝajne toleras habitatofragmentadon. En la orienta deklivaro de Andoj ekzemple ĝi troviĝas regule je 1,000-1,300 m. Tie ties habitato estas insulaj miksitaj arbaroj enhavantaj praarbarojn (ekz. de altaj palmarbaroj de "Iriartea deltoidea"), humidajn preskaŭ montararbarojn duarangajn kie hegemonias ekz. "Elaeagia" (Rubiaceae) kaj kun abundaj epifitoj kaj hemiepifitoj kiaj Clusiaceae, iamajn klarejojn kie nun kreskas arbustoj, kaj freŝajn arbarbordojn.
Flavventra kardelo La Flavventra kardelo estis senĉese persekutata por la kaĝobirda komerco en kelkaj areoj kiaj centraj Kosta-Riko. Kie ĝi restas komuna, en malproksimaj aŭ protektitaj areoj, aroj de ĝis 30 birdoj manĝas en kanopeo malgrandajn insektojn kaj kverkoflorojn, aŭ descendas al klarejoj por semoj. Maskloj povas kanti socie.
Flavventra kanario La Flavventra kanario estas tipe 13 cm longa. La maskla plenkreskulo gamas el preskaŭ tutflava plumaro en la nordokcidento de sia teritorio al striecaj, olivdorsaj birdoj sudoriente. Subaj partoj (kio nomigas la specion), pugo kaj vostoflankoj estas tre flavaj. La kapobildo plej tipe montras tre markatan kaj flavajn superokulan strion, vangan makulon kaj eĉ pli flavan mentonon inter olivecgrizaj krono, vizaĝo (orelareo) kaj mustaĉa strizono. La dorso estas oliveca kaj strieca kaj la flugiloj kaj vosto de nigrecaj plumoj kun helaj bordoj. La ino havas grizbrunajn suprajn partojn, nigrecajn flugilojn kun flavaj flugilplumoj, kaj helan superokulan strion. Subaj partoj estas blankecaj kun bruna strieco. Junuloj similas al inoj, sed havas pli markatan striecon.
Flavventra parulio "P. pitiayumi" estis foje unuigita kun la tre proksima rilata Norda parulio ("P. americana") kiel ununura specio. Oni trovis hibridojn ĉe la Valo de Rio Grande de suda Teksaso, kvankam tio eble estas ĵusa fenomenono. Plej parto de Flavventraj parulioj povas esti distingitaj el la Norda parulio pro manko de blankaj duonokulringoj, sed tio povas esti konfuziga ĉe hibridoj. Oni povas rigardi ankaŭ ĉe la distribuado kaj etendo de neflava koloro en brusto, kaj la etendo de flava subvange kaj ĉefe en ventro.
Flavventra parulio Tiuj birdoj manĝas insektojn, araneojn kaj eventuale berojn. Ili povas esti vidataj ĉe miksitaj kunmanĝantaroj, en kelkaj lokoj (ekz. ĉe Serra de Paranapiacaba) komune, sed ofte nur koincide.
Flavventra parulio La Flavventra parulio nestumas en amasetoj de epifitoj (ĉefe de Hispana musko, "Tillandsia usneoides") en arbo, kie la ino kutime demetas 2 ovojn en kovrita kupolnesto. Kovado daŭras 12–14 tagojn, kaj estas farata ĉefe de la ino. En Insulo Socorro, la reprodukta sezono estas probable en someraj monatoj kaj novembre ŝajne jam okazis la elnestiĝo.