Top 10 similar words or synonyms for flavgorĝa

blankagorĝa    0.954912

pectoralis    0.951235

blankabrova    0.949059

frontalis    0.948436

ruĝbrusta    0.948342

cinereus    0.947925

ruĝventra    0.947055

macronyx    0.944651

blankgorĝa    0.944020

kapuĉa    0.943805

Top 30 analogous words or synonyms for flavgorĝa

Article Example
Flavgorĝa petronio Ĝi loĝas en Suda Afriko kaj parte en Centra Afriko en jenaj landoj:
Flavgorĝa makronikso Ties natura habitato estas sekaj savanoj, subtropikaj aŭ tropikaj alŭsezone humidaj aŭ inunditaj herbejoj de malaltaj teroj, kaj sablaj plaĝoj.
Flavgorĝa barbulo Pli precize tiu ĉi orientalisa barbulo estas 20,5-23,5 cm longa. Temas pri diketa birdo, kun mallonga kolo, granda kapo kaj mallonga vosto. La beko estas malhela kaj la korpo tre verda (pli hela sube), sed diversaj subspecioj montras diferencajn kapobildojn. La plenkreskulo de la norda nomiga formo havas ruĝflavan kronon, nigran traokulan strion, blankajn subvizaĝon kaj kolon, kaj flavan gorĝon (de kie venas la nomo en diversaj lingvoj, krom Esperanto). Ambaŭ seksoj estas similaj, sed junuloj estas pli senkoloraj kun pli milda kapobildo.
Flavgorĝa emberizo Ĝi troviĝas en Ĉinio, Japanio, Koreio, Birmo, Rusio kaj Tajvano. Ties natura habitato estas moderklimataj arbaroj kaj subtropikaj aŭ tropikaj sekaj arbaroj.
Flavgorĝa stepkoko Ĝi troviĝas en subsahara Afriko kaj pli precize en orienta strio de landoj el Eritreo kaj Etiopio tra Kenjo kaj Tanzanio ĝis norda Zambio, kaj krome en alia suda strio (sed ne en plej suda pinto de la kontinento) tra sudo de tiu laste menciita lando, Zimbabvo, Bocvano, Angolo, Namibio kaj Sudafriko. Temas pri loĝanta specio en la orienta sttrio kaj iomete translokiĝante en la suda strio, kie ili reproduktiĝas sude de Zambio aŭ norde de Bocvano kaj poste vintras ĉe Zimbabvo, Bocvano kaj norde de Sudafriko.
Flavgorĝa leporo La Flavgorĝa leporo estas specio endemia de Oaxaca (Meksiko) kaj troviĝas nur en savanoj kaj dunoj kun herboj de la bordoj de sala laguno konektata kun la Golfo de Tehuantepeko. Tri malgrandaj populacioj restas izolitaj unuj al aliaj.
Flavgorĝa leporo La daŭro de la sezono de reproduktado etendiĝas el februaro al decembro, kun maksimumo dum la pluvsezono (el majo al oktobro). Ili havas kutime 1 al 4 idojn ĉiun naskaron, sed la nombro de naskaroj jare estas ankoraŭ certigota.
Flavgorĝa makronikso Tiu estas tre rimarkinda birdo tre flava sube kaj bruneca supre. Fakte la kapo montras brunan kronon kaj tre flavan superokulan strizonon el la beko; el la okulo al la nuko estas bruna. Ankaŭ la beko estas bruna, fortika kaj larĝa ĉebaze. La gorĝo estas tre flava kaj ĉirkaŭata de nigra strio kiu ekas mallarĝe el la bekobazo, plilarĝiĝas ĉekolflanke kaj fariĝas tre nigra brustozono kun pura supra bordo kaj strieca ĉe suba bordo al ankaŭ flavaj subaj partoj. La kruroj estas rozkolorecaj.
Flavgorĝa kanario Ĝi estas 11 cm longa malgranda kanario. Ĝenerale estas grizecbruna en supraj partoj kaj iom strieca en dorso. Estas du flavaj makuloj nome en pugo kaj en gorĝo kaj supra brusto, kies makulo nomigas la specion kaj en la komuna nomo kaj en la latina scienca nomo kie "flavigula" signifas precize same kiel en Esperanto. Resto de subaj partoj estas blankecaj, kun svaga strieco sub la flava makulo en supra brusto. La vizaĝflankoj estas grizaj, la mentono blankeca.
Flavgorĝa barbulo La Flavgorĝa barbulo, "Megalaima franklinii", estas birdospecio de la familio de Aziaj barbuloj aŭ Megalaimedoj. La barbuloj estas grupo de preskaŭpaserinaj birdoj kun tutmonda tropika distribuado. Ili ricevas tiun familian nomon pro la bridoj aŭ harecplumoj kiuj ĉirkaŭas siajn fortikajn bekojn.