Top 10 similar words or synonyms for bridŝterno

angustifrons    0.897169

cinamobrusta    0.894077

brunnuka    0.892406

leschenaulti    0.892194

helpieda    0.890951

brunkolombo    0.888471

leuconotus    0.887898

hyperythra    0.887262

bairda    0.886202

ayresii    0.885329

Top 30 analogous words or synonyms for bridŝterno

Article Example
Bridŝterno Bridŝterno ne konfuzeblas kun iu ajn ŝterno escepte la simila malheldorsa Fulga ŝterno. Bridŝterno estas pli heldorsa ol tiu specio kaj havas pli mallarĝan kaj longan ĝis malantaŭokule blankan frunton kaj helan kolumon subnuke.
Bridŝterno Ĝi manĝas per plonĝado sur fiŝojn en maraj medioj, sed ĝi ankaŭ plukas el la surfaco kiel la Nigra ŝterno kaj la Mevbeka ŝterno. Ĝi plej ofte plonĝas rekte kaj ne laŭ ŝtupoj kiel la Arkta ŝterno. Propono de fiŝo farita de la masklo al la ino estas parto de la ceremonio de pariĝado.
Bridŝterno Dum reproduktado la specio estas bruema, sed pli silentema poste.
Bridŝterno Ĝi estas birdo de tropikaj oceanoj. La subspecio de la Atlantiko "melanopters" reproduktiĝas en Meksikio, la Karibo kaj okcidenta Afriko, malofte en tre specifaj lokoj de la Mediteraneo; aliaj rasoj ĉeestas teritoriojn de Arabio kaj de Sudorienta Azio kaj Aŭstralazio, sed la preciza nombro de validaj subspecioj estas ankoraŭ pridiskutata.
Bridŝterno Bridŝterno reproduktiĝas en kolonioj en rokaj insuloj. Ĝi nestas en engrunda truo kie la ino demetas nur unu ovon. La specio maturiĝas nur post 6 aŭ 7 jaroj, sed vivas eĉ pli ol 30 jarojn. Ambaŭ gepatroj kovas dum unu monato laŭvice de 5 tagoj. La idoj sendependiĝas post du monatoj, sed ankoraŭ la gepatroj manĝigas ilin kelkajn semajnojn.
Bridŝterno La Bridŝterno ("Onychoprion anaethetus", iam "Sterna anaethetus" - vidu Bridge "et al.", 2005) estas marbirdo de la familio de ŝternoj nome Ŝternedoj. La nomo kaj vorto “brido” venas de la fakto ke tiu specio montras blankajn frunton kaj vizaĝon kaj meze de ili nigran bridon aŭ strion de la beko tra la okulo ĝis la nuko.
Bridŝterno Tiu birdo estas migranta kaj dispersema, vintrante amplekse tra tropikaj oceanoj. Ĝi havas markite pli maran kutimaron kompare kun plej granda parto de ŝternoj. Tiu specio estas rara vaganto en okcidenta Eŭropo.
Bridŝterno Tiu estas eta ŝterno, 30–36 cm longa kun enverguro de 77–81 cm, simila al la Hirunda ŝterno laŭ grando, sed pli fortika. Flugiloj kaj tre forkoforma vosto estas longaj kaj ĝi havas malhelajn grizajn suprajn partojn kaj blankajn subajn partojn tre kontraste. Frunto kaj supraokulo estas blankaj kaj rimarkinde enkadrigas la malhelan strion ekde la nigra beko tra la okulo ĝis la ankaŭ nigra nuko. Ankaŭ krono kaj kruroj estas nigraj. Junuloj de Bridŝterno estas skvamecaj grizaj supre kaj palaj sube.
Fulga ŝterno La Fulga ŝterno ne povas esti konfuzita kun iu ŝterno escepte pri la simile malheldorsa sed pli malgranda Bridŝterno. Ĝi estas pli malheldorsa ol ĉiu specio de la genro kaj havas pli larĝan blankan frunton.
Malgranda Tobago La insulo subtenas sekan arbaron. Ĝi estas grava bredejo por marbirdoj kiel ekzemple ruĝbeka tropikbirdo, "Puffinus lherminieri", bruna naivulo, bruna ŝterno, fulga ŝterno kaj bridŝterno. Kelkaj paroj de blankvosta tropikbirdo ankaŭ ĵus komencis nesti ĉi tie.