Top 10 similar words or synonyms for abandonitajn

kotejojn    0.819858

gastrolitojn    0.803864

ĝenitajn    0.795990

neprofundajn    0.793898

ĉeriverajn    0.790286

herberojn    0.789640

terkultivejojn    0.788654

tasformajn    0.784805

perdrikojn    0.779484

kornicojn    0.777881

Top 30 analogous words or synonyms for abandonitajn

Article Example
Punktoflugila falketo Uzas abandonitajn nestojn por nestumadi.
Trumpetofringo Tiu specio preferas malfermajn ŝtonecajn dezertojn aŭ duondezertojn, kun rokejaj deklivoj kaj foje uzas abandonitajn kultivejojn. Ĉiukaze ili devas flugi ĉiutage trinki kie estas akvo.
Brunkapa leŭkostikto Ties reprodukta habitato estas montopintoj en centra Roka Montaro de Usono. Ili konstruas tasforman neston en kavaĵo surklifa, aŭ reuzas abandonitajn nestojn de Klifa hirundo.
Urbokolombo Pli efektiva metodo por malpliigi la multnombron de urbokolomboj estas malsato. Tutmondaj urboj malkaŝis, ke malmanĝigi siajn lokajn birdojn kaŭzas certan malpliigon de la loĝantaro en kelkaj jaroj. Urbokolomboj tamen pluserĉos abandonitajn ujojn surgrunde kaj rubujojn.
Aŭstralia apusfalko Por la reproduktado ili uzas abandonitajn (foje perforte) nestojn de aliaj birdoj. La ino kovas dum preskaŭ monato kaj zorgas la idojn dum la masklo ĉasas kaj alportas manĝon.
Ŭongakolombo La Ŭongakolombo estas monogama kaj reproduktiĝas inter oktobro kaj januaro. Ili konstruas simplan platformoneston kun diametro de ĉirkaŭ 30 centimetroj. La nesto estas konstruita ĉirkaŭ 3 ĝis 20 metrojn supre la grundo kaj defendita de ambaŭ gepatroj. Tiu specio foje uzas abandonitajn nestojn de Nodoverta kolombo aŭ Podargus strigoides. La ino demetas du grandajn ovojn ĝis ĝis 4 centimetrojn longajn.
Nizostrigo Ĝi troviĝas en borealaj arbaroj de koniferoj aŭ betuloj de Nordameriko kaj Eŭrazio, kutime en la bordoj de pli malferma kamparo. Tiu ĉi birdo nestumas en grandaj arbotruoj aŭ uzas nestojn abandonitajn de aliaj grandaj birdoj. Ĝi sentas malmultan timon de homoj, kaj atakas se oni alproksimiĝas al la idoj.
Ruĝkapa karpodako Nestoj estas farataj en kavaĵoj, inklude truojn en konstruaĵoj, pendantaj plantoj kaj aliaj tasformaj eksteraj strukturoj. Foje oni uzas nestojn abandonitajn de aliaj birdoj. Nestoj povas esti reuzataj por sekvaj ovodemetadoj aŭ en venontaj jaroj. La nesto estas konstruata de la ino, foje tiom rapide kiom eĉ dum du tagoj. Ĝi estas farata el bastonetoj kaj rubaĵoj, formante kutime tasforman neston je 1.8 ak 2.7 m supergrunde.
Malgrandeta grebo Malgrandetaj greboj troviĝas en ampleksa vario de humidejaj biotopoj, inklude de nesalakvaj lagetoj, lagoj kaj marĉoj, malrapidaj rojoj kaj riveroj, ĉeŝoseaj kanaletoj kaj mangrovejaj marĉoj . Ĝenerale, ili preferas akvejojn kun gravaj kvantoj de vegetala kovro, partikulare ĉe la bordoj; ili uzas eĉ humidejojn kiuj estas preskaŭ tute abandonitajn. Ili povas elekti malgrandajn portempajn akvejojn por reproduktiĝi, por eviti predadon de ties idoj fare de grandaj fiŝoj..
Montara mevo Reproduktado okazas en la andaj somero, tio estas decembre kaj januare. En montaraj lagoj ili konstruas el akvoplantaro flosantan amasgrandan neston malproksime de la bordo kaj ankrite al fundaj plantoj. Ankaŭ surgrunde inter rokoj aŭ rifoj per malpligrandaj nestoj kaj foje ili reuzas abandonitajn nestojn de aliaj specioj, kiel anasoj aŭ flamengoj. La ino demetas 2 aŭ 3 brunverdecajn ovojn, kiuj estas kovataj nur dumnokte kaj same pri la idoj, dum tage la gepatroj fiŝkaptas.