Top 10 similar words or synonyms for philander

caluromys    0.912868

ocellatus    0.893475

monodelphis    0.886807

insignis    0.886064

lanatus    0.884626

natalensis    0.883623

micoureus    0.882637

rufescens    0.881485

bradypus    0.880520

chaetodipus    0.879650

Top 30 analogous words or synonyms for philander

Article Example
Philander olrogi Philander olrogi e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът е описан през 2008 г. и е наречен в чест на шведско-аржентинския биолог Claes C. Olrog. Обитава тропическите гори на Амазонка в източна Боливия и Перу. Видът е симпатричен с "Philander opossum". С него имат доста сходни черти, но "P. olrogi" се отличава по цвета на кожата в областта на корема и състоанието на скуловата дъга.
Philander mondolfii Philander mondolfii e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът обитава Южна Америка в страните Венецуела и Колумбия. Открит е през 2006 г. и е известен с две популации - в Кордилера де Мерида и Кордилера Ориентал на височина от 50 до 800 m н.в. Космената покривка на тялото е къса сива по гърба и кремава по корема. Петната над очите са големи и добре изразени, а зад ушите се забелязват по-трудно.
Philander andersoni Philander andersoni e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът обитава Южна Америка в страните Бразилия, Боливия, Перу, Еквадор, Колумбия и Венецуела на надморска височина над 500 m. Космената покривка на гърба е тъмна с черна ивица широка около 3 - 4 cm и дължина около 10 mm. По корема тя е с по-светъл цвят. Опашката в началото е покрита с косми (около 18% от дължината), а след това става гола.
Philander deltae Philander deltae e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът обитава ареал с големина едва около 20 хил.km в района на делтата на река Ориноко във Венецуела на надморска височина едва 15 - 25 m. Открит е наскоро, през 2006 г. Обитава вечно наводнени или сезонно наводняеми гори в близост до делтата на Ориноко и около нея. Космената покривка по гърба е сива, а по корема постепенно преминава в кремава. Ушите са оцветени само по ръба, а петната над очите са малки, а тези зад ушите са малки и незабележими
Philander mcilhennyi Philander mcilhennyi e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът обитава Южна Америка в страните Бразилия и Перу. Космената покривка на тялото е черна с изключение на петната над очите.
Philander frenatus Philander frenatus e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът обитава Южна Америка в южна Бразилия до Парагвай и северна Аржентина. Космената покривка на гърба е тъмно сива, отстрани преминава в по светла и по корема става кремава и бяла. Космите на гърлото са сиви и разделени на две от кремава вертикална ивица по средата. Опашката е тъмно кафява или черна по цялата си дължина.
Белоопашат космест опосум Белоопашатият космест опосум ("Caluromys philander") e вид опосум от семейство "Didelphidae".
Сив четириок опосум Сив четириок опосум ("Philander opossum") e вид опосум от семейство "Didelphidae". Видът обитава Централна и Южна Америка в страните от Мексико до северна Аржентина. Нарича се четириок опосум поради добре изразените петна над очите. Кожата на гърба е сива, а по корема, гърлото и бузите преминава постепенно в кремава. Възрастните имат черни уши, които са по-светли в основата. Женските раждат от 2 до 7 малки. Опосумите от този вид са териториални като стабилността на маркираната територия зависи от наличието на достатъчно хранителни ресурси. Те са всеядни, хранят с дребни животни и растителност, като например листа, семена и плодове.
Четириоки опосуми Четириоки опосуми ("Philander") e род опосуми от семейство "Didelphidae". Видовете от рода обитават тропическите гори, често се срещат в районите близо до реки или блата. Опосумите са със среден размер, с тегло което не достига повече от един килограм. Половият диморфизъм при тях не е ясно изразен и не винаги мъжките екземпляри са по-едри от женските. Космената покривка на тези животни е груба, сиво кафява, която в областта на корема става жълто-сива и бледо жълта. Главата е пропорционално голяма и заострена. Ушите са дълги и голи, устата е голяма и въоръжена с остри зъби. Крайниците са дълги и тънки с по пет пръста на крайник. При всички опашката е дълга повече от дължината на тялото. Кожната торба е добре развита. Броят на млечните зърна варира от пет до девет броя. Хранят се с насекоми, червеи, водни и сухоземни безгръбначни, яйца, малки гръбначни животни като гризачи, птици, земноводни и влечуги, и плодове, особено папая и банани или зърнени храни. Последното обаче им спечелва лоша репутация като вредители на овощни градини и ниви. Възможно е да се хранят и с мърша.